Идеи за мобилни приложения, които да направят къмпингуването още по-приятно.
Независимо дали сте на море, планина, ски, сърф или се разхождате, за да се измъкнете от офиса, има много начини да излезете навън и да се полюбувате на природата. Използването на технологиите може значително да ви помогне да имате още по- готини преживявания с природата.

Ето нашите пет предложения за приложения, които ще ви помагат да научавате интересни неща за околната среда на момента, благодарение еиднствено на вашия смартфон.

1. Merlin Bird ID

„Иска ми се да знаех какво е това!“ Често ли ви се случва? Изтеглете приложението Merlin Bird ID, за да идентифицирате видовете птици по- бързо отвсякога. Нужно е да въведете къде сте направили наблюдението, какви цветове птици виждате и да сравните размера й с други видове. Друга готина опция е, че можете също така да направите снимка на птицата и приложението да го идентифицира. Споделянето на тази информация ще създаде списък с птици, които може да сте виждали. Научете за местообитанията на вида, какво яде и също така се вслушвайте в техните звуци, за да потвърдите, че сте намерили подходящата птица.

Подобно приложение може да откриете също и за растения.

2. Geocatching

Geocaching е лов на съкровища за хора на всички възрасти. Използвайте приложението, за да видите съкровищата, криещи се наоколо с помощта на съвети как точно да ги намерите. Има милиони по света, някои са по-големи, като стара кутия за муниции, а други с размерите на кибрит. Когато се доближите до целта, телефонът ще ви сигнализира. Вътре в съкровището ще намерите дневник, в който са записани хората, които също наскоро са го намерили. По-големите имат също малки играчки и дрънкулки. Оставете някоя малка фигура или предмет, когато вземете намерената вещ! Може да се изненадате като открието колко съкровища има дори в родния ви град, на вашата улица или в любимия ви парк.

 

3. WeatherBug

Да сте наясно с времето е от решаващо значение за безопасността и комфорта на открито. WeatherBug показва цялата информация за времето и меторологическите условия като прогнозиране и карти, както и допълнителни сигнали за внимание в реално време. Може да настроите да известява при настъпваща мълния, така че бурята да не ви изненада  или просто, за да знаете кога да слезете надолу по планината или да влезете във водата. Настройките за fire сигнали обозначават регионите с потенциална опасност от горски пожар.

 

4. Star Walk 2

Опитайте ръката си в идентифицирането на съзвездия със Star Walk 2. Перфектно за една различна нощ на къмпинг и наблюдаване на звездите, това приложение използва вашето местоположение, за да покаже звездите и планетите, независимо от облаците, покритието или степента на замърсяване. Научете повече за планетите и проследявайте близките сателити, като държите телефона си в посока нощното небе и го съчетаете с това, което виждате. Когато движите телефона си в определена посока, на него ще се изобразяват съответните съзвездия от тази съответна зона.

5. Gaia GPS

 

Gaia GPS е полезен за туризъм, планинско колоездене, риболов, ски лов и много други. Използвайте Gaia, за да определите местоположението си и да следвате маршрут или да намерите най- близките туристически пътеки, независимо дали в национален парк или в друго открито кътче. Туристите могат да използват приложението като фитнес тракер, да записват темпото си, времето за придвижване и надморската височина. Може да разчитате на безплатни карти при абониране за членство в случай, че имате нужда от помощ за навигация, докато сте офлайн.

Е вече знаете кои точно приложения биха ви били полезни, ако ви предстои почивка на каравана или палатки в някое къмпинг пространство. Дали обаче вече имате набелязана дестинация за вашето пътуване? Ако все още търсите най- подходящото място за вашата почивка, разгледайте свободните каравани тук.

Nick
Author: Nick