Няколко съвета, които ще ти помогнат при избора на каравана или кемпер под наем.

Добре дошъл в нашия сайт!

Фактът, че си тук ни кара да си мислим, че и ти като нас си любител на къмпингуването и доста по- често започваш да го предпочиташ пред престоя в хотел? Обикновено караваните свързваме с това, че осигуряват необходимите удобства срещу разумен бюджет, а коя точно ще избереш, зависи от личните ти предпочитания и интереси. В тази статия ще ти разкажем кои са основните разлики между караваната и кемпера и ще ти дадем няколко съвета, които можеш да приложиш в действие, когато избираш перфектното за целта средство.

Каравана или кемпер?

Основната разлика между двете е в задвижването. Караваната трябва да бъде теглена от автомобил, за да стигне до избраното място за почивка, а кемперът си е дом на колела, който е като луксозен автобус и се движи на собствен ход. Голямото предимство на караваната е, че веднъж устроена не е нужно да я събираш за всяко отскачане за бира до близкото селце. В случай че си с кемпер дори и най-кратък преход означава прибиране на тента, откачане на ток и вода, ако си на луксозен къмпинг, и така нататък.

Караваните пък могат да бъдат оставени на паркинг близо до къмпинга или в самия него през неактивния сезон. Друго тяхно предимство е, че могат да бъдат използвани и за други цели, освен за лятно къмпингуване – те са страхотни стаи за игра, стая за гости или малък офис, особено ако разполагаш с двор.

Как да изберем подходящата каравана?

Съвет 1: Провери какво влиза в цената

Много важно предимство в полза на караваните е фактът, че са доста по-евтин вариант за вълнуващо къмпингуване от кемперите. Така при един и същ бюджет, с караваната можеш да получиш повече екстри. Обикновено цената е базисна, без допълнителното оборудване – като тентата, поставката за велосипеди, рафтове за покрив, масички, резервоари за вода  и така нататък. Затова те съветваме да обърнеш специално внимание какво точно влиза в цената и колко ще ти струват останалите екстри. В нашия сайт това става лесно и бързо. Избираш си локация и каравана, отваряш линка и в описанието можеш да намериш описаните удобства. Всички те са включени в цената, описана горе в дясно.

Съвет 2: Провери състоянието на караваната

Не всички, разбира се, имаме възможността да видим караваната на живо преди да я наемем, но за тази цел идва на помощ интернетът и уеб сайтовете. Много е важно да намериш най- сигурният и изчерпателен сайт, който да ти даде нужната информация не само в текстов вариант, но и в детайлни снимки. Ако все пак има, но не са достатъчни, за да придобиеш представа, ти си в правото си да поискаш още и да прецениш дали това е твоето място за перфектната почивка.

Съвет 3: Провери оценките/ рейтинга

Не всички сайтове предлагат тази услуга, но тя наистина е важна стъпка при вземането на решения за покупка или наем. Всеки потребител би желал да знае какво мислят хората, които вече са пробвали стоката/ услугата, доколко тя е била полезна и доколко е удовлетворила техните представи. Освен това, при колебание от наша страна коя от например две готини каравани да изберем, то определено рейтингът ще се окаже в ключова роля.

 

Съвет 4: Какви са удобствата?

Без значение дали си купуваш собствена каравана или предпочиташ всяка година да си наемаш, трябва да обърнеш сериозно внимание на удобствата, с които разполага. Шкафове, готварски уреди, легла, матраци, климатици, мебелите дали са достатъчно удобни – въобще, всичко онова, което ще ти е необходимо за една приятна почивка. При наемане за определен период, разбира се, главна роля има и локацията- дали се намира в къмпинг и съответно има обособени вода, душове, тоалетни и пр, или се намира на друго място.

 

Съвет 5: Проучи местоположението

Не вярваме, че отсядаш в каравана и не излизаш от нея през целия ден. По- скоро приемаме, че избираш караваната като местенце, където да преспиш, да хапнеш и да си починеш, но основната идея е да отидеш на море, на риболов, на еко разходки в планината и какво ли още не. Точно поради тази причина е добре да знаеш точно какво искаш да правиш, каква е целта на пътуването ти и на кое място искаш да отседнеш. Друг фактор, разбира се, може да са и приятелите. Чували сме фразата: “Няма значение къде си, а с кого си”. Това би означавало, че ще потърсиш каравана близо до тях и ще си организирате много приятна и весела почивка.

Nick
Author: Nick