Няколко причини да планирате първата си почивка на морето още през юни.
По традиция юли и август са отпускарските месеци, когато всеки е тръгнал на море, курортите са пълни, офертите непрекъснато валят… и съвсем естествено е, че повечето хора се насочват към тези периоди, когато избират почивката си. Ако искате обаче да експериментирате и да избягате от претъпканите места и заведения и най-вече да спестите пари, то тогава месец юни би бил най-подходящ за вас. Защо? По-долу ви изброяваме няколко предимства на юнското море:

По-евтино е

Първата най-очевидна причина е, че с ранната си почивка можете да хванете наистина неустоими оферти. Обикновено, когато почивката ви не е в силния сезон, цените са доста по-ниски. Така можете да получите същите услуги, но за по-малко пари.

Шансът да хапвате в готино заведение е по-голям

Вечеря с гледка към морето? Звучи супер, но шансът да го направите без предварителна резервация поне няколко дни по-рано е твърде малък. През юни обаче това би било по-постижимо – има доста повече свободни места в готините заведения, а ако отидете в началото на юни може да си опитате късмета и без предварителна резервация.

По-голям шанс да се съобразят с желанията ви

Случвало ли ви се е да искате да сте точно в определена стая в някой хотел, да спите в някоя конкретна каравана за даден период, да имате гледка към морето, а не към града… Тези желания могат да ни изглеждат прости, но когато всеки иска по нещо е трудно да се угоди на всички. Затова в по-малко натоварените месеци шансът да се обърне внимание на вашите желания и те да бъдат зачетени е доста по-голям.

По-чисто е

Едно от най-големите предимства на юнското море – чистотата. И не говорим само за улиците, парковете и плажовете, ами и за самата вода. Наистина в началото на сезона, водата е кристалночиста и е толкова красиво, че си заслужава да се види поне веднъж.

Има повече място на плажа

Случвало ли ви се е да спите някъде близо до плажа, но когато отиде просто да няма никакви свободни места? И започва едно търсене, обикаляне, да не споменаваме огромната жега… И накрая се оказва, че сте се отдалечили значително от първоначално заплануваното ви място. Е, през юни този проблем не съществува. Не само има доста свободни чадъри и шезлонзи, но и в повечето случаи си спестявате безкрайното обикаляне.

 

Разбира се, морето през юни има и своите недостатъци. Ако сте хора, които търсят дестинации с повече хора – през юни хората са доста по-малко, а и има шанс не всички магазини/заведения да са отворени, особено нощните клубове. Затова, отговорът на въпроса, кога е най-подходящо да идете на почивка е строго индивидуален и зависи от предпочитанията ви. Ако търсите обаче спокойствие, удобство при организацията и бюджетен вариант за море – то, юни е вашият месец. А ако гореизброените причини не ви стигат ние от Karavani.bg сме ви подготвили нещо специално – направете резервация до 12.06 и ще участвате в томбола за страхотни награди. Не чакайте, а запазете своята юнска почивка сега!

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?