Някои от ползите, които може да си вземете от почивка в къмпинг и каравана.
Силно се надяваме, че щом четеш тази статия значи си успял да прекараш лятната си почивка на каравана през  2021. Решихме да напишем едно кратко напомняне как точно този престой те е обогатил и няколко причини да го препоръчаш на приятели.

1. Успя да останеш за повече дни

Едно от най- готините неща на почивката на каравана е, че обикновено се наемат за по- дълъг период. Това е така, защото са една идея по- бюджетен вариант от хотелите, а освен това ние предлагаме и допълнителни отстъпки от цената при наемане за по- дълъг престой.

 

Проблемът обаче идва с пускането на отпуска…Кой ще ни позволи да отсъстваме две седмици? Е, това в 2021- ва вече изобщо не е такъв казус, защото повечето професии могат да бъдат практикувани и дистанционно. Затова вече е напълно възможно да преместите офиса си на брега на морето. Важно е обаче преди да наемете каравана добре да проучите мястото и условията. Най- вече колко силен е интернет сигналът.

2. Запозна се с много готини хора

Сети ли си за утрините, в които пичът от съседната каравана идваше с две чаши горещo кафе и сядахте безгрижно на верандата, унесени в сладки приказки. Обсъждахте колко е хубав живота, природата, морето  и съседката от задната каравана …

А сещаш ли се колко щури игри успя да измисли детето с новите си другарчета?

Тези незаменими спомени и запознанства може да откриеш само на къмпинг. Е не само там, но със сигурност ще знаеш, че си открил истински и готини хора, които споделят напълно твоите интереси и виждания за живота.

3. Научи децата си на няколко важни неща

Децата през 2021 година, без значение на каква възраст, все повече свикват да стоят пред екраните, било то на телефон, таблет или телевизор. Родителите масово дебатират на тема колко време е полезно да стоят с телефон в ръка. Някои подкрепят тезата, че в дигитален свят като днешния децата трябва да се адаптират от малки. Това би им помогнало в бъдеще. А други са на мнение, че има време за всичко, а детството никой не може да ти го върне. А както знаем, истинското детство се крие в игрите, локвите, пясъка, песните, белите…

Децата имат нужда от природна свобода, чист въздух и детска компания. Тази комбинация със сигурност би ви гарантирала няколко спокойни часа. Караваната е перфектния избор за всички семейства с малчугани. Този престой ше ги научи да ценят природата, да харесват водата, пясъка, горичките, да комуникират очи в очи и да се дистанцират от технологиите поне за малко.

Освен това може да изберете каравана на първа линия и да си спестите цялото дълго мъкнене на лопатки, кофички, басейнчета, чадъри, хладилни чанти и пр.

4. Най- накрая преоткри красотата в звездите

Спомняш ли си друг път в който без да му мислиш много опъна едно одеяло на тревата и легна под звездите да наблюдаваш небесната красота? Ако да, имаше ли за фон шума на вълните? Подухваше ли лек бриз в горещата лятна нощ?

Е вече това чувство ти е познато…Спокойствие, безвремие, смиреност, уют, любов…Всичко хубаво се преплита в мислите ти и се зареждаш толкова истински за новия предстоящ работен сезон, но вътрешно в себе си знаеш, че другата година ще се върнеш отново тук, на това одеяло и точно на това място.

5. Напълно забрави, че от 3 дена нямаш батерия на телефона

А сега сериозно…Представяш ли си да забравиш, че имаш телефон? Звучи налудничево, но е факт. 60% от хората, отседнали на каравана почти не докосват телефоните си по време на почивка. В редките случаи, когато го правят е за да заснемат някой готин момент за спомен. А за да разберете какво е чувството, може да се предизвикате сами себе си и да пробвате един ден да не докосвате телефона си. Ако сега ви се стори истинско предизвикателство, то гарантираме ви, че на караваната даже няма да го усетите като предизвикателство. Подарете си това усещане! През 2021 всички имаме огромна нужда от време на време от истинско дигитално дистанциране.

Разгледайте нашите каравани тук.

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?