Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици.

Най-голямата българска платформа за бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани у нас Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици на специално събитие в NETWORKING Premium Coworking. Karavani.bg Investment Club има за цел да събере общност от хора със сходни интереси и ценности, които инвестират заедно, за да участват активно в развитието на къмпинг категорията, която расте устойчиво в международен и локален план.

Николай Неков – основател и CEO на Karavani.bg, представи постигнатите резултати, създадените стратегически партньорства, плановете за развитие и възможностите за всеки, споделящ идеята, да се включи като инвеститор.

Тук може да заявите своето намерение за инвестиция до 18 декември: https://bit.ly/3uePIRk

След постигнат сериозен ръст само за година (увеличение на приходите с близо 640% и 3.5 пъти по-висок интерес към онлайн наемането на каравани), Karavani.bg вече гледа напред.

В световен план къмпинг секторът се развива доста бурно, докато за момента в България по-скоро сме в догонваща роля. При среден процент на нощувките в къмпинги в Европа от 18.5% за 2021-ва година то в България нивото е все още под 1%. Това ни дава широко поле за действие и за постигане на резултати“, заяви Николай Неков.

Компанията се разширява и извън България, като стъпва на пазарите в Румъния и Гърция. В северната ни съседка тя си партнира с най-големия маркетплейс за каравани, а в южната – с пет къмпинга, които разполагат с над 400 имота. В плановете е и реализирането на изцяло нов B2B къмпинг бизнес модел – Work & Camp 2023, съчетаващ дистанционна работа с къмпингуване и насочен изцяло към компаниите от ИТ сектора, стремящи се да бъдат топ работодатели в България.

Стъпвайки на постигнатото до момента, на създаването на устойчив нов модел и на амбициозните си планове за развитие, стартъпът привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital.

Един от факторите, които ни накараха да инвестираме в Karavani.bg, е потенциалът за растеж. Да, България е сравнително малък пазар, който все още се образова и хората все повече ходят на къмпинг и използват каравани. Но все още няма играч, който да е на пазарите от Балканския полуостров – Гърция, Румъния, Черна гора, Хърватия и др. Тоест, потенциалът е да излезеш на тези пазари и да се развиеш там. Екипът на Karavani.bg направи първите стъпки и очакваме да видим един още по-голям растеж през следващите 2-3 години”, сподели Явор Гочев от Innovation Capital.

Трендът сред младите хора е да търсят почивка, близо до природата, устойчива, екологична. Така се увеличава и търсенето на каравани. Трендът е растящ и това се показва от покачването на цените на вече съществуващите каравани. Докато през 2017-2018 година една каравана можеше да се купи за около 10 000 лева, сега цените са между 20 000 и 60 000 лева. Една инвестиция в Karavani.bg би дала същата и по-голяма доходност. Така се появи и идеята, че има смисъл да се инвестира в тази сфера“, допълни Момчил Сяров, който също е един от първите инвеститори в платформата.

Виждаме потенциал в това Karavani.bg да се превърне в силна регионална марка и да предизвиква все по-голям интерес сред младата аудиторията, което означава, че проектът ще има още по-голям потенциал за нови клиенти дългосрочно“, коментира Борал Шен, Senior Consultant в dgtl atelier – основен партньор на Karavani.bg.

Karavani.bg Investment Club предоставя различи възможности за инвестиция в проекта с минимална сума 3 000 евро. Като компания, преминала детайлен Due Diligence процес от Фонда на фондовете, който се отчита пред Европейски съюз, тя ще предоставя пълна прозрачност на приходи и разходи с финансови отчети на всяко тримесечие. Инвеститорите ще разполагат с планирана доходност при предварително връщане на инвестицията след първите 12 месеца в размер от 8.5% на годишна база, както и с възможност за връщане на инвестицията преди постъпване на следващ рунд на инвестицията.

Защо да инвестирате:

–          За да сте част от бързо растяща компания;
–          За да помогнете за развитието на къмпинг сектора в България;
–          За да отключите възможности за допълнителни приходи и инвестиции;
–          За да получите приоритетен достъп до възможностите, които предлага Karavani.bg.

Тук може да заявите своето намерение за инвестиция: https://bit.ly/3uePIRk

Събраната инвестиция ще бъде основно насочена в развитие на платформата, което да отговаря на постоянно променящите се желания и изисквания на потребителите и средата. Средствата ще бъдат реализирани и в посоки достигане до нови b2b клиенти, изграждане на обслужване на международни клиенти, повече съдържание и по-добро SEO индексиране, изграждане на програма за лоялност. Благодарим на NETWORKING Premium Coworking за гостоприемството и прекрасните възможности, които предоставят на своите партньори.

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?