Property img 0

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването

Най-голямата българска платформа за онлайн резервация на къмпинг почивка у нас Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици на специално събитие в Barter Community Hub

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването


Karavani.bg представи визията си и възможностите за инвестиции пред настоящи инвеститори, партньори и съмишленици.
Най-голямата българска платформа за онлайн резервация на къмпинг почивка у нас Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици на специално събитие в Barter Community Hub.
Karavani.bg Investment Club събира общност от хора със сходни интереси и ценности, които инвестират заедно, за да участват активно в развитието на къмпинг категорията, която расте устойчиво в международен и локален план.
Николай Неков – основател и CEO на Karavani.bg, представи постигнатите резултати, създадените стратегически партньорства, плановете за развитие и възможностите за всеки, споделящ идеята, да се включи като инвеститор.
Тук може да заявите своето намерение за инвестиция до 14 декември: https://bit.ly/3NcwB4b

image-1
След постигнат сериозен ръст за втора поредна година (увеличението на приходите е над 160% и 4 пъти по-висок интерес към наемането на каравани компанията гледа уверено напред.
“В световен план къмпинг сектора се развива доста бурно в последните години, дори на накои от най-развитите пазари като Германия ръстът за 2022-ра година е над 23%.
Средният процент на нощувките на къмпинги в Европа е над 19% за 2022. В България все още се движим с известно забавяне - около 1% по официални данни, основно поради липсата на достатъчно предлагане. Именно по тази причина ще работим за създаването на още повече възможности за такъв вид почивка.”, заяви Николай Неков.

image-2
Компанията се разширява и извън България, вече има първите предложения в Гърция, предстои увеличението на техният брой в началото на годината вследствие на партньорство на един от най-добре развитите къмпинги в южната ни съседка. В партньорство с румънска агенция ще бъде реализирана кампания за привличане на повече румънски туристи, които да къмпингиват в България предстоящият сезон.
През последната една година успешно беше валидиран и B2B модела, в който помагаме на различни компании да организират изнесен офис или тимбилдинг в къмпинг. От началото на следващата година компаниите ще имат възможност да предложат на служителите си и ваучери за еко почивка на своите служители.
Освен дигиталната платформа компанията създава и отделен екип и бранд - nextribe, който ще помага на хора и бизнеси, които искат да създадат нови къмпинги. От една страна с цялостен дизайн и бизнес план за да бъде конкурентен и достатъчно успешен един подобен проект. От друга страна като предостави необходимият инвентар като бунгала и глемпинг палатки.
Първият продукт от портфолиото ще бъде сглобяемо бунгало, разработено специално за бизнес цели и отдаване под наем в партньорство с едни от най-опитните производители в страната. Предстои да бъде представено официално на следващо събитие през януари.
Стъпвайки на постигнатото до момента, на създаването на устойчив нов модел и на амбициозните си планове за развитие, стартъпът привлече 120 000 лева от микро инвеститори миналата година.
След като през 2022 получи първият рунд финансиране от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital.

“Причината да подкрепям karavani.bg е, че познавам Николай още от времето, в което управляваше рекламна агенция и успяхме да постигнем добри резултати в работата си заедно.
Реших да дам шанс на тази ниша без да я познавам много добре. Въпреки това за кратък период от време, в последната 1 година, преминах от пасивен инвеститор до активен ползвател на платформата, прекарвайки повече време със семейството ми в различни къмпинги. Тогава разбрах, че това е изцяло нова ниша, която ще се развива още по-бързо в следващите години. Както традиционните къмпинги, така и все по-популярните глемпинги (висок клас къмпинги), които ще са все по-конкурентни на високите ценови нива на класическите хотели.
Като сериен инвеститор постоянно разглеждам различни възможности за инвестиция. Изкуственият интелект със сигурност е най-горещата тема в момента, но има доста предизвикателства и неясни сценарии за пазара и основните играчи на него. Същевременно повечето хора, без значение от индустрията, в която работят все повече ще имат осъзната нужда от качествено време и почивка прекарана сред природата.
Категорията, която таргетира karavani.bg ще продължи да се развива, докато технологичката екосистема ще става все по-конкурентна и трудна за навлизане с течение на времето. Възможностите за добра възвращаемост в къмпинг нишата със сигурност са реални, затова ще продължа да подкрепям проекта. Сподели Марио Пешев, сериен предприемач, CEO на Devrix, Rush и инвеститор в над 15 компании, една от които е и karavani.bg

Karavani.bg Investment Club предоставя различи възможности за инвестиция в проекта с минимална сума 5 000 евро. Като компания, преминала детайлен Due Diligence процес от Фонда на фондовете, който се отчита пред Европейски съюз, тя ще предоставя пълна прозрачност на приходи и разходи с финансови отчети на всяко тримесечие.
Инвеститорите ще разполагат с планирана доходност при предварително връщане на инвестицията след първите 12 месеца в размер от 8% на годишна база. Както и 25% отстъпка от следващият рунд, когато ще бъде конвертирана самата инвестиция. Всеки ще получи и приоритетна възможност за поръчка на бунгала и достъп до възможности за инвестиране в нови къмпинги.
Основателят на компаният сподели в рамките на събитието, че 50% от търсената инвестиция е вече потвърдена. В рунда ще се включи и Павел Езекиев и фонда за рискови инвестиции Neo Gravity.

image-3
Защо да инвестирате:
- За да сте част от бързо българска растяща компания;
- За да помогнете за устойчивото развитие на къмпинг сектора в България;
- За да отключите приоритетен достъп до следващи възможности за инвестиции и допълнителни доходи;
- За да получите по-добри условия за работа с платформата като собственик или като клиент.

Тук може да заявите своето намерение за инвестиция: https://bit.ly/3NcwB4b

Събраната инвестиция ще бъде основно насочена в развитие на платформата, което да отговаря на постоянно променящите се желания и изисквания на потребителите и средата. Средствата ще бъдат реализирани и в посоки достигане до нови b2b клиенти, и изграждане на екип, който работи за създаването на нови къмпинги. Както и създаване на правна и финансова рамка, която ще позволи развитието на нови къмпинги.

Благодарим на Barter Community Hub за гостоприемството и прекрасните възможности, които предоставят на своите партньори.

image-4

Препоръчани статии

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването

Най-голямата българска платформа за онлайн резервация на къмпинг почивка у нас Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици на специално събитие в Barter Community Hub

Какво да посетим около къмпинг Гардения

Няколко идеи какво да посетите по време на почивката си на къмпинг Гардения.

Вижте тези 6 мита, които развенчахме за почивката на къмпинг

Вижте тези 6 мита, които развенчахме за почивката на къмпинг

Вижте как да планирате най-вълнуващата си почивка тази година! 

Вижте как да планирате най-вълнуващата си почивка тази година! 

Workation – да работиш, но от каравана, с пясък в краката и аромат на море

Дистанционната работа е все по-предпочитан метод за работа

Спечели 3 безплатни нощувки на каравана през юни

Резервирай каравана за месец юни до 12-ти и спечели разходка с яхта до Созопол.

Топ 7 на събитията, посветени на July Morning 2023

Вижте къде и как можете да посрещнете първото юлско утро тази година

ТОП 10 на най-търсените къмпинги този сезон

ТОП 10 на най-търсените къмпинги този сезон

Топ 10 съвета за къмпингуване

Няколко съвета, които ще направят къмпинг преживяването ви по-приятно.

С деца на море сред природата: Кога, как и защо? Съветите на специалиста

Потърсихме мнението на педиатър

Лесни и вкусни рецепти за къмпинг

Идеи за рецепти, с които къмпингуването да е още по-приятно и вкусно.

„Ранна чайка“ долетя в Karavani.bg и донесе отстъпки до 20%

„Ранна чайка“ долетя в Karavani.bg и донесе отстъпки до 20%

5 важни съвета за работа от каравана

Как да разнообразите работата от вкъщи и да я съчетаете с почивка на морето.

Промяна в Общите условия

Промяна в Общите условия за ползване

Подобрения и условия за работа - сезон 2023

Вече получаваме първите запитвания за сезон 2023 и предстои реклама

Почивка на каравана по Черноморието – все по-предпочитан избор от българите

Все повече българи избират каравана на родното Черноморие за своята почивка.

Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов инвестиционен рунд

Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов инвестиционен рунд

Деклариране на доходи от каравани и бунгала под наем

Как да осчетоводите доходите си от каравана под наем.

Нова платформа - нови възможности - Karavani.BG v2

Повече детайли за новите възможности за наемодателите, използващи платформа

Най-популярните къмпинги в Karavani.bg през 2022 година

Най-популярните къмпинги в Karavani.bg през 2022 година

Наръчник за ценообразуване на каравани под наем - сезон 2022

Няколко съвета как да определите цените за вашите каравани или бунгала под наем.

Когато офисът е на морето, работата и почивката са в пълен синхрон

Karavani.bg открива Workation сезон 2023 със специални предложения

За всички кайт почитатели

Къде може да съчетаете кайт сърфинг и почивка на каравана до морето.

Утвърждавайки се като бързо развиващ се стартъп, karavani.bg спечели...

Karavani.bg спечели доверието на първия си инвеститор само година след старта си

Karavani.bg се включи в Camping & Caravaning Expo 2023

Като партньор на събитието Karavani.bg раздаде и две големи награди

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването

Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици.

Беше ли на каравана това лято? Ако отговорът е ДА, виж колко много си спече

Някои от ползите, които може да си вземете от почивка в къмпинг и каравана.

15 идеи за къмпинг подаръци?

Как да зарадвате приятелите си къмпингари с полезни подаръци за къмпинг.

Хотел или къмпинг? Кой е твоят победител?

Ако се още се чудите дали почивка на къмпинг или на хотел ще зарадва семейството

Кога е време за море?

Няколко причини да планирате първата си почивка на морето още през юни.

Една сутрин никога не стига! Празнувай Джулай цяла седмица на къмпинг с нас

“Джулай морнинг е в сърцето, в съзнанието, в душата”, както пеят Uriah Heep.

Дъх на пясък и море - направете тези 4 неща, ако чакате лятото с нетърпение

Лятото идва!

7 причини да отидете на къмпинг, ако никога преди не сте ходили.

Няколко причини те изберете почивка на къмпинг, близо до морето или в планината.

5 важни стъпки при избора на каравана - Каравани БГ

Няколко съвета, които ще ти помогнат при избора на каравана или кемпер под наем.

5 безплатни приложения за твоето къмпинг преживяване

Идеи за мобилни приложения, които да направят къмпингуването още по-приятно.