Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов инвестиционен рунд

Целта е през 2023 г. стартъпът да се утвърди като най-бързоразвиващата се дигитална платформа в туристическия сектор у нас

Най-голямата българска платформа за бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов рунд на финансиране, който цели да либерализира възможностите за инвестиции в развитието на устойчивия туризъм у нас. Набирането на средства бе насочено изцяло към микроинвеститори, които имат сходни интереси и ценности, желаят да се възползват от добрите възможности, които компанията създава за пазара, и да споделят успеха ѝ. За целта беше създаден проектът Karavani.bg Investment Club с амбициозната задача да основе общност от професионалисти, които инвестират заедно, за да участват активно в развитието на къмпинг категорията, растяща устойчиво в международен и локален план.

Първата кампания постигна значителен успех, като над 30 души изявиха желание да се включат, а 10 от тях бяха одобрени и станаха част от рунда като инвеститори в Karavani.bg. Набраните средства ще бъдат използвани за цялостно технологично развитие на платформата и услугите, които се предоставят както на потребителите, така и на бизнеса – нови функционалности за собствениците на каравани, добавяне на три чуждоезични версии, интеграция с най-голямата румънска платформа за отдаване на кемпери под наем, добавяне на възможности за резервации на каравана на изплащане и др. Средствата ще бъдат реализирани и в посоки достигане до нови b2b клиенти, изграждане на обслужване на международни клиенти, повече съдържание, по-добро SEO индексиране, изграждане на програма за лоялност. В плановете на Karavani.bg е и да достигне до още външни пазари.

„Ще продължим да даваме възможност на хората, които имат отношение към сектора или желание да инвестират средства в развитието на бързо растяща българска компания, като същевременно създаваме все повече възможности за екологичен туризъм, employer branding и провеждане на тиймбилдинги и корпоративни събития на брега на морето”, споделя Николай Неков, основател и CEO на Karavani.bg. „В световен план туристическият и в частност къмпинг секторът се развиват доста бурно. Водещата световна компания за краткосрочно отдаване на ваканционни домове и жилища под наем обяви нов рекорд в цената на акциите си в следствие на повишеното търсене. Karavani.bg следва световните тенденции в развитието на сектора, отговаряйки на различните желания на потребителите и предоставяйки качествена и сигурна услуга. Всичко това ни дава широко поле за действие и за постигане на резултати“, коментира още Неков.

В същото време данните от старта на 2023 г. са повече от обнадеждаващи – Karavani.bg отчита четири пъти повече посетители и поне толкова повече резервации в сравнение със същия период на 2022 г. Очакванията са компанията да задържи темпото на растеж и да успее да порасне четири пъти през сезона. Тази година платформата ще работи и за привличането на повече чужденци в българските къмпинги, за предлагането на каравани за компании, фирмени събития и обучения, както и за разширяване на спектъра от предложения и нови категории. Целта е през 2023 г. стартъпът да се утвърди като най-бързоразвиващата се дигитална платформа в туристическия сектор.

Стъпвайки на постигнатото до момента, на създаването на устойчив нов модел и на амбициозните си планове за развитие, миналата година Karavani.bg привлече и 100 000 лв. от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital.

„Един от факторите, които ни накараха да инвестираме в Karavani.bg, е потенциалът за растеж. Да, България е сравнително малък пазар, който все още се образова и хората все повече ходят на къмпинг и използват каравани. Но все още няма играч, който да е на пазарите от Балканския полуостров – Гърция, Румъния, Черна гора, Хърватия и др. Тоест, потенциалът е да излезеш на тези пазари и да се развиеш там. Екипът на Karavani.bg направи първите стъпки и очакваме да видим един още по-голям растеж през следващите 2-3 години”, сподели Явор Гочев от Innovation Capital.

Karavani.bg Investment Club предоставя различи възможности за инвестиция в проекта и остава отворен за бъдещи инвестиции, предстои и по-голям инвестиционен рунд през 2023 г. Като компания, преминала детайлен Due Diligence процес от Фонда на фондовете, който се отчита пред Европейския съюз, тя ще предоставя пълна прозрачност на приходи и разходи с финансови отчети на всяко тримесечие.

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?