Вече получаваме първите запитвания за сезон 2023 и предстои реклама

Новата година е вече тук, Karavani.bg получава първите си запитвания от клиенти, а ние сме в разгара на планирането и подготовката на работата си, за да можем заедно да посрещнем и реализираме един още по-успешен и добър Сезон 2023!

Ето защо, смятаме за важно да споделим с вас промените и подобренията, върху които работим, в тази статия. Всички те ще бъдат реализирани и ще влязат в сила тази година.

Междувременно – за да сте сигурни, че няма да пропуснете ранни записвания от Karavani.bg и за да започнете да получавате запитвания за вашите каравани, моля да попълните анкетата, в която да опишете планираните отстъпки и евентуално промени за сезона: Линк 

Технически подобрения на системата на Karavani.bg за собственици:

В последните месеци разширихме технологичния си екип и продължаваме да инвестираме все повече в развитие на платформата на Karavani.bg, за да бъдете максимално улеснени в целия процес на управление на вашите каравани. Ще пуснем чисто нова подобрена технологична система на световно ниво в средата на март месец, като част от най-важните промени са следните:

1. Видимост на всички плащания

 

От профила си всеки ще вижда колко са постъпилите суми, както и какви са миналите, предстоящите плащания към него и какво включват. На следващ етап ще добавим и динамичен статус на всяко едно от плащанията.

2. Гъвкави ценови периоди

Всеки собственик ще може да зададе различни периоди в рамките на сезона, за които да въведе различна цена на нощувка.

Пример: По-високата цена за юли може да започне от 28 юни. Или, ако решите, може първата седмица на август да е малко по-скъпа от последната на юли.

3. Отстъпки

Ще имате възможност да въвеждате отстъпки за определени свободни периоди, които искате да запълним по-лесно.

4. Реклама в платформата

Ще можете да се възползвате от различни опции за дигитална реклама, за по-челни позиции в сайта и да заплатите за това по банков път или в сайта. Възможностите ще бъдат ограничени, за да са достатъчно ефективни.

5. Обща статистика

В профила си ще виждате обща статистика за интереса към предлаганите от вас каравани/бунгала, включително съотношение на получени и приети запитвания.

6. Секция правила 

Ще можете да определите правилата на караваната, които ще са видими в отделна секция на страницата на всяка каравана/бунгало. По същия начин ще се виждат и правилата на къмпинга, в който се намира караваната.

7. Интеграция на календарите с booking.com

Целта ни е да сме готови с тази интеграция преди началото на сезона, за да може директно да се блокират датите, които са запълнени от другата система.

8. Дигитално подписване на договорите за 2023

Работим по възможността да можете директно в сайта ни да прочетете и подпишете договорите си за 2023 година. Това ще ви спести време и ще направим процеса още по-лесен и изцяло дигитален.

9. По-видими удобства и отстъпки

Ще можете да отбележите до 3 уникални удобства на всяка една от караваните ви, които ще се виждат веднага под снимките. Също така, отстъпките за по-дълъг период ще са по-видими за клиентите.

Разработваме и още няколко подобрения, които ще ви помогнат да сте още по-ефективни в запълването на свободните дати, но за тях ще ви споделим на следващ етап. Разбира се, ще се радваме и на вашите препоръки какво друго би направило платформата ни по-удобна и лесна за използване. Може да ги споделите като отговор на последния въпрос в анкетата.

Комисиона за сезон 2023

Тази година ще направим някои промени в комисионите и ще добавим допълнителни такси за някои от удобствата.

В последните два месеца инвестираме и работим активно и в процеса по привличане на повече клиенти за по-дълги периоди, както и партньорства с корпоративни клиенти и големи работодатели.

През 2023 г. планираме серия от промоционални, медийни и публични активности, с които целим не само да увелим многократно броя на хората, до които Karavani.bg достига, но и да дадем повече гласност на този начин на почивка, да говорим повече за иновативните и устойчиви елементи на българския туризъм и сектора. Ще ви предложим и допълнителни ефективни и платени възможности и пакети и вие да рекламирате и промотирате вашите каравани, дори извън нашата платформа.

Значителен ръст е планиран и в рекламния ни бюджет и усилия през Сезон 2023, като очакванията са това да доведе до сериозно увеличение в трафика на платформата, новите потребители и клиенти в Karavani.bg, както и ръст в интереса към българските къмпинги през сезона, като цяло.

Планирали сме и поредица партньорства и публични активности, чрез които да стигнем до повече хора тази година. А общият бюджет, с който планираме да рекламираме платформата и всичките ни предложения надхвърля 30 000 лева.

Основната комисиона, с която работим, ще бъде: 10%

Част от собствениците* ще могат да се възползват от по-ниско ниво: 9%

*От по-нисък процент ще могат да се възползват собствениците, които имат 15 или повече нощувки от реализирани резервации на Karavani.bg. Получените резервации от сезон 2022 също ще се броят. 

Напомняме ви също така, че качването на каравана в сайта ни я прави много по-откриваема в Google и това е услуга, която получавате напълно безплатно.

За целта имаме две основни изисквания**:

1. Да актуализирате често календара си.

2. Цените в сайта да не са по-високи от други платформи, в които е публикувана караваната.

** Изискването да не слагате допълнителна сума върху стандартната цена на нощувка е част от договорите за 2022 и ще бъде част от тези за 2023 година. Ако изискването не е спазено, си запазваме възможността да показваме караваната ви в най-долната част на списъка с всички налични предложения. Или след системно нарушаване и/или системно отказване на запитвания за резервации да скрием караваната ви от сайта ни. 

Целите ни остават същите, а фокусът ни е насочен изцяло в две посоки:

– да развиваме възможностите, които предлагаме за собствениците на каравани, така че заедно да направим бизнеса им още по-успешен;

– да предложим оптимален и лесен процес по резервация за клиентите.

Затова ще приоритизираме още високо партньорството ни с тези от вас, които оценяват усилията и нуждата от толеранс от всички замесени страни.

Планираме тази година да предложим и допълнителни бонуси на тези от вас, които ни препоръчват резервации, собственици на каравани или b2b клиенти. Все още работим по изработването на финансовата рамка на модела.

За да започнете да получавате запитвания за вашите каравани, молим да попълните анкетата, в която да опишете планираните отстъпки и промени за сезона, ако има такива: Линк 

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?