Няколко съвета, които ще направят къмпинг преживяването ви по-приятно.
Къмпингът е бягство от натовареният ни начин на живот, отвежда ни на приключения в красотата на въздух, където можем да се откъснем от технологиите и да се свържем с Майката Природа.Въпреки това, за да направите вашето къмпинг пътуване удобно и приятно, трябва да знаете някои трикчета и да имате правилното оборудване. В противен случай, представите ви за перфектната екскурзия може, в действителност, да се окажат кошмар.

За да сте сигурни, че ще изживеете къмпинга на вашите мечти, събрахме за вас най- добрите 10 съвета.

1. Упражнявайте опъването на палатка у дома

Разбира се, може да изглежда лесно да опънем палатка. „Инструкциите твърдят, че отнема само 5 минути“, казвате. Е, не всеки е къмпинг професионалист и когато сте в гората няколко минути на слънчева светлина надали ще искате да си тествате къмпинг уменията.

Вместо това, опитайте да инсталирате палатката в хола или в задния си двор няколко пъти, преди да заминете. Не само ще ви помогне да получите повече представа, но също така ще ви помогне да ускорите целия процес, така че да не губите ценното си къмпинг време в платове и стълбове.

2. Изберете къмпинга си предварително

 

Рядко има нещо по-стресиращо от това усещане за паника, което получавате, докато слънцето залязва, а вие нямате никаква представа къде ще сложите палатката си за през нощта.

Избегнете това! Далеч сме от мисълта, че ще тръгнете на къмпинг без предварително проучване за добра локация. За целта може да разгледате свободните каравани тук.

Разбира се, напълно ви оправдаваме, ако търсите по- екстремни преживявания и неизвестното ви вдига адреналина.

 

3. Предварително си пригответе подходяща за къмпинг храна

Само защото сте на къмпинг и нямате достъп до голяма кухня, не значи, че не трябва да си хапвате вкусна храна. Ако консерва с печен боб не ви впечатлява, планирайте предварително своите ястия, които лесно да може да приготвите над лагерния огън.

Направете си месни шишчета преди да тръгнете и ги опаковайте добре в хладилна чанта.

Подготвяме ви много готини идеи за подходящи къмпинг рецепти. Очаквайте скоро.

 

4. Носете си допълнително средство за спане

 

Къмпингът в палатка не трябва задължително да е неудобно. В днешно време има всякакви съоражения, които са направени, за да ви помогнат да се наспите добре, докато сте в палатката.

Ключът към спокойната нощ е някакъв вид подложка за спане, спален чувал или може би дори надуваем матрак. Каквато и да е допълнителната ви подложка, не я забравяйте.Гарантираме ви, че къмпингът ви ще бъде много по-приятен, ако сте добре отпочинали.

 

5. Несете игри

Вероятно много от вас ще се насладят на еко разходки по време на къмпинг,а също така и на плуване и припек на слънце, ако близо до вас има вода. Има обаче и друго, което хората често забравя. Игрите, те са средство за свързване между хората, смях и релакс еднвоременно.

Това е смисълът, нали? Да се отдалечите от забързания си начин на живот и просто да се отпуснете, без мисли за работа и сметки?

 

6. Пакет хубаво кафе

 

Някои обичат традиционното каубойско кафе,а други “кафе сноби“, просто не искат и да си помислят да опитат тази напитка.

И само защото сте на къмпинг не означава, че не може да се насладите на също толков авкусно кафе, колкото онова, което приготвяте всяка сутрин у дома.

Можете да вземете с вас френска преса, кафеварка или в краен вариант да си купите разтворимо кафе. Струва си да имате това добро гориво, което да ви зареди от сутринта.

 

 

7. Водоустойчива палатка

Колкото и красива да е Майката Природа, тя е пълна с иненади– никога не може да сте твърде сигурни какво ще бъде времето по време на престоя ви. Може да е слънчево и 75 градуса в 10:00ч., а в 10:15 да вали  дъжд. Това е едно от основните неща, за които трябва да сте подготвени по време на къмпинг.

За да запазите себе си сухи, най добре е да изберете водоустойчива палатка за вашето пътешествие. Ако нямате такава, може да я “ъпгрейтнете” със силиконов спрей. Не забравяйте д анапръскате навсякъде мнго добре, дори и циповете.

 

 

8. Отидете през седмицата, а не през уикенда

Ако графикът ви позволява, отидете на къмпинг през седмицата. Къмпингите през всеки летен уикенд обикновено са пълни с хора – и нормално всеки търси малко бягство, когато не е на работа.

Така че, ако търсите по-тиха и релаксираща екскурзия, вижте дали можете да работите в средата на седмицата и оправете графика си.

9. Изтеглете готини приложения

Да, знаем, че идеята е д аизбегнем дигиталния свят и технологиите, но на всички ни се случва д апопаднем в ситуация, в която наистина са ни нужни. Например, ако видим красива птица да лети над нас и искаме да разберем вида й и други интересни факти за нея, то можем да отворим приложението Merlin Bird ID.

Нужно е да въведете къде сте направили наблюдението, какви цветове птици виждате и да сравните размера й с други видове. Друга готина опция е, че можете също така да направите снимка на птицата и приложението да го идентифицира.

Още предложения за полезни приложения може д анамерите в статията ни тук (линк).

 

10. Оставете къмпинга, както сте го намерили

Това е много важно правило, което да следвате не само от уважение към тези, които идват след вас, но и за да защитите природната красота наоколо. Изхвърли всички боклуци, които си донесъл, на обособеното за целта място и се увери, че огънят е напълно загасен.

Също така, не забравяйте да проверите дали сте прибрали всички свои лични вещи и не сте оставили нещо за другите след вас.

 

 

 

 

За още полезни статии и съвети, прегледайте нашето съдържания в секция “Блог”. Приятно преживяване!

Може да ни откриете във Facebook или Instagram.

 

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?