Вижте тези 6 мита, които развенчахме за почивката на къмпинг

Може би сте чували някъде, че почивката на каравана на е за всеки? Че на каравана се „оцелява“? Че няма „нормални условия“? Че трябва да имаш здрави нерви, за да си „причиниш това“? Е, ясно е, че всеки има своите предпочитания как да прекара почивката си, но сме сигурни, че ако дадете шанс на този вид преживяване, ще разберете, че зад тези остарели представи стои съвсем различна реалност. Време е да развенчаем няколко мита и да разберем какво всъщност предлага почивката на каравана.

Мит 1: Няма баня и тоалетна

Спокойно пускаме този мит в тоалетната! Да имаш баня и тоалетна в караваната съвсем не е лукс. Да, те работят на малко по-различен принцип от ВиК системата, на която сме свикнали да разчитаме в града, но пък разполагате с топла вода и уединението на собственото си място за почивка. Ако трябва да добавим още нещо по темата с чистотата, голяма част от караваните се дават под наем с необходимото оборудване на терен. Ако пък не разполагат с такава, винаги може да се възползвате от общата на къмпинга. И тук развенчаваме още един мит – наличието и условията в общите бани и тоалетни, както и липсата на топла вода. По-голямата част от общите бани и тоалетни в българските къмпинги са обновени и предлагат напълно нормални условия, в които да се чувствате комфортно.

Мит 2: Почивката на каравана е тежка работа

Караванингът е всичко друго, но не и изтощителен. Подготовката за почивка на къмпинг е стандартна като за почивка на всяко едно друго място. Единственото, което би ви отнело допълнително време е да проучите транспорт до избрания от вас къмпинг. От там нататък остава само да се насладите на лятото.

Мит 3: Диета на консерви

Ако си мислите, че на каравана се кара само на консерви и полуготови храни, помислете пак, след като прочетете следващите изречения. В съвременните каравани може да разчитате на пълно кухненско оборудване с фурна, котлони, микровълнова печка, хладилник, мивка и всичко необходимо да сготвите любимото си ястие. Макар че, когато имаш и възможност за барбекю навън, кой готви вътре?

Мит 4: Караваните нямат удобства

Това е едно от най-погрешните схващания за ваканцията на каравана. Модерните каравани са оборудвани с всички необходими удобства, за да осигурят комфорта на дом за почивка. От климатици до големи легла, щори, кафе машини и всякакви други благини от градския дом. Изборът на каравани в началото на годината е голям и можете да се възползвате от различни удобства.

Мит 5: Караваните са само на морския бряг

Повечето хора свързват почивката на каравана само с морския бряг. Това обаче съвсем не е така. Ако искате да сте малко по-далеч от първа линия, спокойно можете да се настаните под сянката на дърветата на къмпинга и да ходите по тревата вместо по пясъка. Ако сте любители на по-прохладните преживявания пък, спокойно можете да намерите своя дом на колела и в планинска част или около някой язовир, например. Дори не е задължително да ограничавате почивката си на каравана само през лятото.

Мит 6: На каравана е скучно

На каравана нямало какво да се прави, твърдят някои… Напротив! Почивката на каравана дава свободата да правиш всичко, което искаш. Дали това ще е парти с приятели на открито, разходка с лодка в морето или пък в планината, щури игри с децата или с домашните любимци, почивката на каравана е много далеч от скуката.

Ако не сме успели да ви убедим с всичко написано, че почивката на каравана предоставя едновременно свобода и удобства, трябва да пробвате сами. Разгледайте всички актуални предложения тук и планирайте своята почивка още сега.

Toni
Author: Toni

Здравейте,
как можем да ви помогнем?