Целта на Каравани БГ е да направим процеса по отдаване под наем по-лесен за всички собственици на каравани, бунгала и кемпери. И същевременно да популяризираме този вид туризъм и да помагаме на все повече хора да изберат почивка на каравана под наем. 


Всеки собственик може да се регистрира и сам да качи караваната/бунгалото си в сайта ни. В тази статия ще опишем стъпките, през които трябва да мине всеки за да завърши успешно процеса. След което служител от нашият екип ще се свърже за да ви изпрати договор и да публикуваме официално обявата ви. 

Ако вече имате създаден профил може да влезете в него от този линк: https://karavani.bg/login/
Ако нямате създаден профил следвайте стъпките надолу.

Стъпка 1: Регистрация

Първата стъпка е да се регистрирате с вашите данни – или на лицето, което реално отдава имота под наем и на следващ етап ще получава сумите от получените резервации.
Линк за регистрация: https://karavani.bg/owner-register/

 • Задължително трябва да въведете потребителско име, което трябва да е с англииски букви и без интервали. След това ще го изпозлвате за да влизате в профила си. Примерно: nikikaravani 
 • Полето за телефонен номер и парола също са задължителни.
 • След като въведете имейл адреса си автоматично ще получите 6 цифрен код за потвърждение, който трябва да въведете в полето “Код за проверка”. Имейлът, който ще получите изглежда така:

Така вече сме сигурни че имейлът е коректен и ще получавате информация (запитвания и потвърждения за резервации) на правилният адрес. Ако не получавате имейла проверете в папка „спам“. 

След като сте попълнили всички полета натиснете бутона „Регистрация“

 

Стъпка 2: Данни на профила 

В тази стъпка е важно да въведете нужната информация за да можете да приемате резерваци и плащания от нашата платформа.

След което въвеждате адреса си, а на слеващата стъпка и данни за плащане – Банка, титуляр и IBAN, на който да правим преводите. Ако нямате IBAN-а си може да се въведе и на по-късен етап или да ни го изпратите по имейл или Вайбър.

След тази стъпка сте вече готови!
Вече успешно се регистрирахте в платформата и може да продължите към качването на вашата обява.
За целта трябва да кликнете на бутона “Да отидем на таблото за управление”

 

Стъпка 3: Профил за управление 

Това е вашият профил, в който можете да качвате и редактирате имотите си, както и да разглеждате, одобрявате или отказвате запитвания за резервации. 


Преди всичко това обаче е необходимо първо да качите първият си имот. Това се случва от меню “имоти” > “Добавяне на нови”.

След това се отваря нов профил на имот, където въвеждате цялата информация за вашата обява – име на обявата, описание*, категория, основна снимка и галерия, основни удобства, календар и цени.
*Препоръчваме да не слагате емотикони, това често обърква системата и дава грешка следващ етап при публикуване. 

Тук описване заглавието, описанието (напишете само основно, без кратко описание), категорията и снимките. Като голямата снимка горе вдясно е основната за обавата. А малките след нея са допълващите галерията и трябва да ги качите една по една за да се показват в галерията към конркетният имот. (тук качвате снимките само на конкретно избраната каравана). 

 

Следваща стъпка е да въведете останалата информация от този модул:

 • Accommodation – тук въвеждате минимален и максимален брой нощувки за вашият имот. 
 • Календар – въвеждате от кога до кога приемате резервации. Като е препоръчително да въведете първо целият сезон (примерно: от 01.06 до 31.09), на резервиране избирате “Yes”, а като приоритет избирате 9.
  След това можете да въведете заетите дати за този сезон като изберете полето “персонализиран диапазон от дати” и въведете датите. В полето резервиране избирате “No”. А като приоритет ги нареждате започвайки от 2 към 8. За въвеждане на нов период натискате бутона „Добавяне на обхват“.

 • Цени – тук въвеждате цените спрямо конкретните периоди в хода на сезона. Като периодите не трябва да се застъпват. 
 • Location – тук въвеждате в кой къмпинг се намира имота. 
 • Брой легла – отбелязвате по колко от всеки брой легла предлага имота, който качвате. Ако ви изисква задължително да въведете цифра в поле, което няма наличност може да въведете “0”. 
 • Позволено / забранено – вътрешни правила на имота и къмпинга. 
 • Удобства – тук отбелязвате всички удобства, които вашият имот предлага.Важно: Всяко едно от тези полета може да се редактира и след като публикувате имота си. Така че не се притеснявайте ако не сте сигурни за някое от полетата. Нашият екип ще ви съдейства ако изникват въпроси и не сте сигурни за някой от елементите.

 

След като сте готови с това слизате в края на страницата и кликате бутона “подаване за преглед” 

Браво! Успешно завършихте процеса по качване на имот в karavani.bg!

В рамките на 1 работен ден наш служител ще се свърже с вас за да финализирате процеса. Вашата обява все още няма да е видима в сайта.

Същевременно не се колебайте да ни пишете ако сте имали затруднения на някоя от стъпките.

Благодарим ви за доверието!

 

Nick
Author: Nick