Ако четете тази статия значи вече успешно сте качили вашият имот в сайта. Или имате профил от миналата година, в който всичко е качено. В този наръчник ще ви разкажем как да редактирате информацията във вече качените ви имоти. 


Ако все пак не сте качили имота си може да го направите като последвате инструкциите тук: Линк

Стъпка 1: Вход в профила: https://karavani.bg/login/

Важно е да използвате имейл адреса, с който сте достъпвали профила си в предната ни система. Ако не сте влизали в системата скоро натиснете бутона “Забравена парола“ за да създадете нова парола, с която да достъпвате профила си.
След което въвеждате имейла си за да получите линк за създаване на нова парола. След въвеждане натиснете бутона „подаване на“.

След това отворете имейл адреса, който сте въвели. Би трябвало да сте получили имейл от karavani.bg със заглавие „Вашата нова парола“. Ако нямате такъв проверете в папка „спам“.

(Предстои в идните дни да преведем мейла така че да е на български.)
Кликнете на този линк за да въведете новата си парола. Прекратката ще ви върне в сайта, където може да въведете новата си парола. Паролата трябва да е поне 8 символа, да съдържа малка, голяма буква и специален символ (!, @, №, $, %). Както и да съвпада в двете полета (ако това не е така ще ви изпише съобщение, че не съвпада). 
След като успешно въведете новата си парола ще видоте това съобщение. И трябва да последвате „login“ линка от него за да влезете в профила си: https://karavani.bg/login/

Стъпка 2: Вашият потребителски профил 
Това е вашият потребителски профил, в който може да управлявате основните си данни свързани с имейл, парола, известия.

 

Стъпка 3: Управление на обявите – профил на собственик 

За да достъпите вашите обяви трябва да натиснете бутона „Панел за управление“ в горния десен ъгъл на екрана. Ако не сте качили имотите си може да натиснете „Упътване за качване на обява“ и да последвате линка за качване на нов имот от там.

След като натиснете „Панел за управление“ ще се отвори нов таб в браузъра, в който ще видите таблото за управление на имотите, които предлагате като собственик. Таблото изглежда по този начин:

Основните секции в таблото са:
– Имоти – тук са всички качени от вас имоти, можете да влезете и да редактирате информацията на всеки един от тях. Ако искате да качите нов имот задръжте на менюто и ще излезе опция „добавяне на нови“.
– Резервации* – тук може да видите списък с вашите резервации. Важно!: Ако резервациите ви от нас са от периода преди 21-ви май тази година те няма да се показват тук. Това не значи, че има каквато и да е промяна с тях, просто все още не са прехвърлени от предната ни система. Ако имате въпроси относно тях се свържете с нас за да ви дадем нужната информация.
– Профил / Данни – тук са данните за имейла и телефонният ви номер. Както и данните за плащане – IBAN, титуляр и сметка, на която трябва да изплащаме. Ако има някаква промяна може да я направите тук. Но е силно препоръчително да ни информирате отделно ппо телефон или вайбър за да знаем, че сте направили промяна.
– Календар – може да въвеждате резервации и нови обяви. Но по-добре да не го правите от тази секция.
– Плащания – на следващ етап ще виждате плащанията, които предстоят към вас. Но все още не е разработена тази секция.

Основните менюта, които ви трябват са „имоти“ и „резервации“.

Стъпка 4: Редакция на имот 

След като изберете менюто „имоти“ ще ви излезе списък с вашите имоти (каравани, бунгала, кемпери и тн). Ако тук не виждате списък с вашите имоти – свържете се с нас за да ви съдействаме и да ги свържем към вашият имейл адрес.
За да влезете в профила на имота е необходимо да кликнете на името на имота. Или на иконката за редактиране в края на реда (и двете са оцветени в зелено на горния екран).

След като отворите профила на имота виждате цялата информация за вашата обява – име на обявата, описание*, категория, основна снимка и допълнителни снимки, основни удобства, календар и цени.
*Препоръчваме да не слагате емотикони в описанието, това често обърква системата и дава грешка следващ етап при публикуване. 

Тук може да редактиране заглавието, описанието, категорията и снимките. Като голямата снимка горе вдясно е основната за обавата. А малките след нея са допълващите галерията и трябва да ги качите една по една за да се показват в галерията към конркетният имот. Ако искате да изтриете снимки го правите през хикса.

Това е основният панел, в който може да редактирате информацията за имота ви като монимален брой нощувки, цени и календар.

  • Accommodation – тук въвеждате минимален и максимален брой нощувки за вашият имот.
  • Календар – въвеждате от кога до кога приемате резервации. Като е препоръчително да въведете първо целият сезон (примерно: от 01.06 до 31.09), на резервиране избирате “Yes”, а като приоритет избирате 9.
    След това можете да въведете заетите дати за този сезон като изберете полето “персонализиран диапазон от дати” и въведете датите. В полето резервиране избирате “No”. А като приоритет ги нареждате започвайки от 2 към 8. За въвеждане на нов период натискате бутона „Добавяне на обхват“.

  • Цени – тук въвеждате цените спрямо конкретните периоди в хода на сезона. Като периодите не трябва да се застъпват.
  • Location – тук въвеждате в кой къмпинг се намира имота.
  • Брой легла – отбелязвате по колко от всеки брой легла предлага имота, който качвате. Ако ви изисква задължително да въведете цифра в поле, което няма наличност може да въведете “0”.
  • Позволено / забранено – вътрешни правила на имота и къмпинга.
  • Удобства – тук отбелязвате всички удобства, които вашият имот предлага.Важно: Всяко едно от тези полета може да се редактира и след като публикувате имота си. Така че не се притеснявайте ако не сте сигурни за някое от полетата. Нашият екип ще ви съдейства ако изникват въпроси и не сте сигурни за някой от елементите.

 

След като сте готови с редакцията слизате в края на страницата и кликате бутона “подаване за преглед”.

Ако по някаква причина видите, че цените за нощувка след публикуване на промените излизат по-високи – пишете ни. Това е проблем, по който все още работим. Но нашите консултанти ще направят нужната редакция и веднага ще се покажат коректните цени.

Благодарим ви за търпението и доверието!

Оставаме на линия при нужда от съдействие.

 

Nick
Author: Nick

Здравейте,
как можем да ви помогнем?